P4support@p4.com.ua093 704 74 74

Прайс дайджест. 34 тиждень 2024 року

P
None

Стартові ціни ресурсів на УЕБ мали різносторонню динаміку протягом тижня. У підсумку, станом на п’ятницю середня стартова ціна ресурсу серпня в ГТС була вищою за показник понеділка на 0,57%.

На короткостроковому ринку природного газу УЕБ учасники формували заявки в ГТС та ПСГ. Реалізація газу відбулася на внутрішньодобовому ринку. Загалом було укладено угод загальним обсягом 44 тис. куб. м. Протягом тижня на короткостроковому ринку не зафіксовано цінових коливань. Середньозважена ціна на короткострокові стандартизовані продукти 23 серпня, складала 14263 грн без ПДВ.

Ціни на газ розпочали корекцію вниз минулого тижня: після зростання до максимуму в 42,90 євро/МВт.г. у понеділок попереднього тижня М+1 TTF переважно втрачав премію за ризик. Це в основному пов’язано з тим, що сховища ЄС досягли 90% ємності задовго до листопада, а також із зменшенням ризику пошкодження точки виміру газу в Курській області. Падіння цін було продубльовано на сезонні контракти.

Учасники ринку оцінюють стан як напружений через чутливість реакцій на зміни потоків, планове обслуговування газової інфраструктури в Норвегії, ситуацію російського вторгнення в Україну і побоювань щодо можливих скорочень постачання газу з українських та російських трубопроводів.

Контракти на місяць наперед, на всіх проаналізованих хабах мали однакову тенденцію щодо спотових цін – здорожчання в середньому на 2,22%. Ціни квартал наперед були вищими за спотові ціни в середньому на 10,36%. Ціни сезон наперед із середнім значенням 40,78 євро/МВт.г. мали були вищими у порівнянні зі спотовими у середньому на 11,58%.

А на Р4 природний газ для бізнесу можна купити прямо зараз від 17250 грн за тисячу кубів (з ПДВ)!

Обирай найкращу пропозицію з можливістю торгу тут. Уклади першу угоду на Р4 та отримай знижку – 50 грн на кожній тисячі кубів за промокодом HELLO!

Ще новини

None
Пропозиція “Зима 2024-25”

Купуй газ на Р4 наперед за фіксованою ціною!

None
Прайс дайджест. 36 тиждень 2024 року

У ЄС минулого тижня ціни сезон наперед мали тенденцію до зростання.

None
Дефіцит? Купуй! Профіцит? Продавай!

Ми запустили фічу для трейдерів!

None
Прайс дайджест. 35 тиждень 2024 року

Контракти на місяць наперед на хабах ЄС мали різну тенденцію щодо спотових цін – здорожчання в середньому на 0,37%.