P4support@p4.com.ua093 704 74 74

Прайс дайджест. 29 тиждень 2024 року

P
None

Стартові ціни ресурсів на УЕБ зменшувались протягом тижня. У підсумку, станом на п’ятницю середня стартова ціна ресурсу липня в ГТС була нижчою за показник понеділка на 1,2%.

На короткостроковому ринку природного газу УЕБ учасники формували заявки в ГТС та ПСГ. Реалізація газу відбулася на внутрішньодобовому ринку. Загалом було укладено 8 угод загальним обсягом 128 тис. куб. м. Протягом тижня на короткостроковому ринку було зафіксовано незначне підвищення ціни природного газу.

Маржинальні ціни купівлі, що склалися за результатами торгів, у п’ятницю досягли 14199 грн за тисячу кубів (без ПДВ).

Минулого тижня частковий перезапуск американського заводу СПГ у Фріпорті сприяв зниженню цін на газ, при цьому ринок відстежує перші ознаки відновлення імпорту СПГ. Норвезькі потоки залишаються фактором ризику та заводи налаштовані на стиснутий графік планового технічного обслуговування з кінця серпня до вересня.

У торгівлі газом європейський базовий контракт TTF М+1 у п’ятницю знизився і торгувався на рівні 32,20 євро/МВт.г на Ice Endex, а торгова активність була низькою через глобальний збій ІТ.

Контракти на місяць наперед, на всіх проаналізованих хабах мали однакову тенденцію щодо спотових цін – подорожчання в середньому на 0,77%. Ціни квартал наперед були вищими за спотові ціни в середньому на 14,36%. Ціни сезон наперед із середнім значенням 38,08 євро/МВт.г. мали тенденцію до зростання у порівнянні зі спотовими у середньому на 16,45%.

А на Р4 природний газ для бізнесу можна купити прямо зараз від 15600 грн за тисячу кубів (з ПДВ)!
Обирай найкращу пропозицію з можливістю торгу тут. Уклади першу угоду на Р4 та отримай знижку – 50 грн на кожній тисячі кубів за промокодом HELLO!

Ще новини

None
Готуйся до зими!

Фіксуй ціну на газ на опалювальний сезон.

None
Прайс дайджест. 41 тиждень 2024 року

Минулого тижня ціни на природний газ в Україні були стабільними, з незначними двосторонніми коливаннями.

None
P4 – це зручно!

Підписуй усі газові документи на Р4 за допомогою КЕП!

None
Прайс дайджест. 40 тиждень 2024 року

Ескалація напруженості на Близькому Сході продовжувала надавати нестабільності ринкам ЄC.