P4support@p4.com.ua093 704 74 74

Прайс дайджест. 27 тиждень 2024 року

P
None

Стартові ціни ресурсів на УЕБ зменшувались протягом тижня. У підсумку, станом на п’ятницю середня стартова ціна ресурсу липня в ГТС була нижчою за показник понеділка на 0,81%.

На короткостроковому ринку природного газу УЕБ учасники формували заявки в ГТС та ПСГ. Реалізація газу відбулася на внутрішньодобовому ринку. Загалом було укладено угод обсягом 169 тис. куб. м. Протягом тижня на короткостроковому ринку не було зафіксовано суттєвих цінових коливань.

Маржинальні ціни купівлі, що склалися за результатами торгів, у п’ятницю досягли позначки 14111 грн за тисячу кубів (без ПДВ).

Ринок ЄС в цілому був оптимістично налаштований на фоні достатніх запасів.

NBP і TTF в минулий четвер закрилися вище в корекції до падіння цін, яке спостерігалося у попередні сесії тижня. Коригування продовжилося і в п’ятницю, оскільки ціни незначно зросли як на NBP, так і на TTF. Повідомлення про те, що Росія завдала удару по газових об’єктах в Україні 4 липня викликали зростання ринків, аналогічно повідомлення про відключення на російських заводах з виробництва СПГ «Сахалін-2» також викликали занепокоєння щодо обмежених поставок на ринок.

Побоювання щодо потенційних загроз постачанню СПГ із США на початку сезону ураганів призвело до зростання попиту.

Контракти на місяць наперед, на всіх проаналізованих хабах мали однакову тенденцію щодо спотових цін – здорожчання в середньому на 3,02%. Ціни квартал наперед були вищими за спотові ціни в середньому на 17,33%. Ціни сезон наперед із середнім значенням 39,17 євро/МВт.г. мали тенденцію до зростання у порівнянні зі спотовими у середньому на 19,54%.

А на Р4 природний газ для бізнесу можна купити прямо зараз від 15700 грн за тисячу кубів (з ПДВ)!

Обирай найкращу пропозицію з можливістю торгу тут. Уклади першу угоду на Р4 та отримай знижку – 50 грн на кожній тисячі кубів за промокодом HELLO!

 

Ще новини

None
Дефіцит? Купуй! Профіцит? Продавай!

Ми запустили фічу для трейдерів!

None
Прайс дайджест. 35 тиждень 2024 року

Контракти на місяць наперед на хабах ЄС мали різну тенденцію щодо спотових цін – здорожчання в середньому на 0,37%.

None
135 торгів на платформі!

Найдовший торг на нашій платформі тривав більше тижня.

None
Прайс дайджест. 34 тиждень 2024 року

Учасники оцінюють стан ринку як напружений.