P4support@p4.com.ua093 704 74 74

Прайс дайджест. 13 тиждень 2024 року

P
None

Стартові ціни на газ  на УЕБ зростали протягом тижня. Станом на п’ятницю середня стартова ціна ресурсу квітня в ГТС була вищою за показник понеділка на 0,82%.

На короткостроковому ринку природного газу УЕБ учасники формували заявки в ГТС та ПСГ. Реалізація газу відбулася на внутрішньодобовому ринку. Загалом було укладено угод обсягом 29 тис. куб. м.

Маржинальні ціни, сформовані за результатами торгів, на кінець минулого тижня досягли 12430 грн за тис. куб. м без ПДВ.

У ЄС спостерігалось зміцнення ринків природного газу через скорочення поставок та незаплановане відключення на норвезькому переробному заводі Kollsness, яке тривало 24 години. Форвардні ціни на газ зросли в середу на тлі занепокоєння щодо постачання через падіння імпорту СПГ. На форвардній кривій конкуренція з боку азіатських покупців СПГ також призвела до зростання цін.

Загальні настрої на ринку не передбачають значного підвищення цін, адже сховища все ще заповнені, погода вже деякий час тримається вище середньої температури, а промисловий попит слабкий. Попит на закачування газу знову підніметься і почнеться норвезький сезон технічного обслуговування, що може підштовхнути ціни вгору з середини до кінця квітня.

Контракти на місяць наперед, на всіх проаналізованих хабах мали різну тенденцію щодо спотових цін – здорожчання в середньому на 6,99%. Ціни квартал наперед були вищими за спотові ціни в середньому на 8,92%. Ціни сезон наперед із середнім значенням 33,28 євро/МВт.г. мали тенденцію до зростання у порівнянні зі спотовими у середньому на 24,41%.

А на Р4 природний газ для бізнесу можна купити прямо зараз від 13600 грн за тисячу кубів (з ПДВ)!

Обирай кращу пропозицію з можливістю торгу тут. Уклади першу угоду на Р4 та отримай знижку – 50 грн на кожній тисячі кубів за промокодом HELLO!
 

Ще новини

None
Добре, коли правила працюють в обидві сторони!

Досвідом використання Р4 ділиться директор ХБК з Чернігівщини.

None
Прайс дайджест. 29 тиждень 2024 року

Контракти на місяць наперед на хабах ЄС мали однакову тенденцію щодо спотових цін – подорожчання.

None
Виторгуй нижчу ціну на P4!

Глянь відеоінструкцію і вперед!

None
Прайс дайджест. 28 тиждень 2024 року

Минулого тижня ціни на газ в Україні були стабільними, на відміну від ЄС.