P4support@p4.com.ua093 704 74 74

Прайс дайджест. 12 тиждень 2024 року

P
None

Стартові ціни ресурсів на УЕБ зменшувались протягом тижня. У підсумку, станом на п’ятницю середня стартова ціна ресурсу в ПСГ була нижчою за показник понеділка на 0,49%.

Протягом минулого тижня були реалізованими позиції на купівлю. Загалом продано 23640 тис. куб. м. природного газу ресурсів березня та квітня, в ГТС та ПСГ. Ціни реалізованих позицій знаходились у діапазоні 11053,18-11170 грн (без ПДВ). 

Ціни на газових ринках Європи та у Великій Британії минулого тижня зростали на 20% протягом торгових сесій в першій половині тижня, встановивши найтриваліше зростання з вересня 2023 року. У вівторок TTF М+1 досяг шеститижневого максимуму в 29,75 євро/МВт.г. Це стало результатом поєднання геополітичних факторів і поточних обмежень у постачанні з високим рівнем потоків газу з Норвегії та низькими цінами в США, а поставки СПГ могли бути недостатніми, оскільки експортний термінал СПГ Freeport відновив роботу лише 2-ї лінії, тоді як дві інші запрацюють лише з травня.

Надалі протягом тижня відбулося зниження цін на газ на тлі ослаблення занепокоєнь щодо нестачі енергії в Європі, додатково більш м’які прогнози погоди врівноважили занепокоєння щодо поставок газу Норвегією.

Контракти на місяць наперед, на всіх проаналізованих хабах мали однакову тенденцію щодо спотових цін – здорожчання в середньому на 3,15%. Ціни квартал наперед були вищими за спотові ціни в середньому на 3,82%. Ціни сезон наперед із середнім значенням 28,07 євро/МВт.г. мали тенденцію до зростання у порівнянні зі спотовими у середньому на 5,05%.

А на Р4 природний газ для бізнесу можна купити прямо зараз від 13330 грн за тисячу кубів (з ПДВ)!

Обирай кращу пропозицію з можливістю торгу тут. Уклади першу угоду на Р4 та отримай знижку – 50 грн на кожній тисячі кубів за промокодом HELLO!
 

Ще новини

None
Добре, коли правила працюють в обидві сторони!

Досвідом використання Р4 ділиться директор ХБК з Чернігівщини.

None
Прайс дайджест. 29 тиждень 2024 року

Контракти на місяць наперед на хабах ЄС мали однакову тенденцію щодо спотових цін – подорожчання.

None
Виторгуй нижчу ціну на P4!

Глянь відеоінструкцію і вперед!

None
Прайс дайджест. 28 тиждень 2024 року

Минулого тижня ціни на газ в Україні були стабільними, на відміну від ЄС.