P4support@p4.com.ua093 704 74 74

Прайс дайджест. 12 тиждень 2024 року

P
None

Стартові ціни ресурсів на УЕБ зменшувались протягом тижня. У підсумку, станом на п’ятницю середня стартова ціна ресурсу в ПСГ була нижчою за показник понеділка на 0,49%.

Протягом минулого тижня були реалізованими позиції на купівлю. Загалом продано 23640 тис. куб. м. природного газу ресурсів березня та квітня, в ГТС та ПСГ. Ціни реалізованих позицій знаходились у діапазоні 11053,18-11170 грн (без ПДВ). 

Ціни на газових ринках Європи та у Великій Британії минулого тижня зростали на 20% протягом торгових сесій в першій половині тижня, встановивши найтриваліше зростання з вересня 2023 року. У вівторок TTF М+1 досяг шеститижневого максимуму в 29,75 євро/МВт.г. Це стало результатом поєднання геополітичних факторів і поточних обмежень у постачанні з високим рівнем потоків газу з Норвегії та низькими цінами в США, а поставки СПГ могли бути недостатніми, оскільки експортний термінал СПГ Freeport відновив роботу лише 2-ї лінії, тоді як дві інші запрацюють лише з травня.

Надалі протягом тижня відбулося зниження цін на газ на тлі ослаблення занепокоєнь щодо нестачі енергії в Європі, додатково більш м’які прогнози погоди врівноважили занепокоєння щодо поставок газу Норвегією.

Контракти на місяць наперед, на всіх проаналізованих хабах мали однакову тенденцію щодо спотових цін – здорожчання в середньому на 3,15%. Ціни квартал наперед були вищими за спотові ціни в середньому на 3,82%. Ціни сезон наперед із середнім значенням 28,07 євро/МВт.г. мали тенденцію до зростання у порівнянні зі спотовими у середньому на 5,05%.

А на Р4 природний газ для бізнесу можна купити прямо зараз від 13330 грн за тисячу кубів (з ПДВ)!

Обирай кращу пропозицію з можливістю торгу тут. Уклади першу угоду на Р4 та отримай знижку – 50 грн на кожній тисячі кубів за промокодом HELLO!
 

Ще новини

None
Дефіцит? Купуй! Профіцит? Продавай!

Ми запустили фічу для трейдерів!

None
Прайс дайджест. 35 тиждень 2024 року

Контракти на місяць наперед на хабах ЄС мали різну тенденцію щодо спотових цін – здорожчання в середньому на 0,37%.

None
135 торгів на платформі!

Найдовший торг на нашій платформі тривав більше тижня.

None
Прайс дайджест. 34 тиждень 2024 року

Учасники оцінюють стан ринку як напружений.